În prezent, limita minimă de vârstă este de 13 ani, iar începând din mai 2018, aplicația, care este deținută de Facebook, va cere utilizatorilor să-și confirme vârsta atunci când li se va cere să accepte noi condiții pentru serviciu.
Potrivit BBC, regulamentul UE privind protecția generală a datelor (GDPR) va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului în care companiile utilizează informațiile lor, iar aceștia vor avea, de asemenea, dreptul de a șterge datele cu caracter personal.
De asemenea, aceasta include norme specifice pentru a proteja copiii de colectarea de datele personale în scopuri de marketing sau de crearea unor profiluri de utilizator.
WhatsApp, care s-a confruntat cu o monitorizare a practicilor de partajare a datelor în trecut, a declarat că mutarea acesteia ar ajuta la atingerea „noilor standarde ridicate de transparență” în UE, însă cu toate acestea aplicația intenționează să-și mențină limita de vârstă la 13 ani în restul lumii.
Cele mai multe aplicații media sociale – inclusiv Snapchat, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter, Musical.ly și Reddit – sunt limitate la cei cu vârsta peste 13 ani.
Acest lucru este în parte datorită faptului că o lege americană – regula de protecție a confidențialității online a copiilor (Coppa) – interzice serviciilor online să colecteze informații personale despre copii mai mici.